Mick Zuurman

Mick ZuurmBLIJHAM - Mick Zuurmanan is bestuurslid en één van de drijvende krachten achter Beach Soccer Blauwestad. Het strandvoetbalevenement staat binnenkort weer voor de deur en Zuurman vertelt over de plannen.

Ik denk dat de meeste mannen op hun lijstje van belangrijke dingen in het leven beginnen met familie en vrienden, kort gevolgd door een favoriete sport, veelal voetbal. Deze fantastische sport loopt ook bij mij als rode draad door mijn leven. Begonnen als beoefenaar, maar inmiddels heeft de fanatieke FC Groningen supporter het roer overgenomen. Een trotse supporter ook. Zeker nu we de eerste prijs ooit binnen hebben. Want prijzen, uiteindelijk draait het daar allemaal om in de sport. Het bereiken van een doel. Aangezien ik als topsporter tekort schoot heb ik in 2009 met een aantal andere fanatieke heren een nieuw initiatief opgestart in de Wedderbergen te Wedde: het Open Gronings Beach Soccer Kampioenschap. Gezamenlijk hadden en hebben we het doel om de sport Beach Soccer op de kaart te zetten in het noorden van Nederland. Nu, 6 jaar later, maken we met onze organisatie grote stappen en mogen we deze zomer voor de tweede keer het Open N.K. Beach Soccer organiseren op de stranden van de Blauwestad. Naar schatting 60 teams uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland strijden in vijf categorieën om de titel en de kampioensschaal. Het maakt naar mijn mening niet uit of je van voetbal houdt of niet, het aanschouwen van de sport Beach Soccer is voor iedere sportliefhebber een genot. In de heerlijke zomerzon schotelen de deelnemers u vele technische en tactische hoogstandjes voor. Wij hebben als doel u een fantastische sportdag te bezorgen. De deelnemende teams hebben de titel als doel. Ik hoop van harte dat u zich als doel stelt om op 20&21 juni naar het Noordstrand van de Blauwestad te komen om te genieten van het vele moois dat wij daar voor u in petto hebben. Tot dan!