MOVV eindelijk te sterk voor ASVB

Wouter Wagena is het goudhaantje voor kampioen

SCHEEMDA – Beide ploegen waren al gepromoveerd, maar MOVV en ASVB mochten op sportpark d’Oosterd nog uitvechten wie er kampioen zou worden in de vierde klasse C. Na een bijzonder matige vertoning was MOVV de winnaar. Wouter Wagena maakte de enige treffer.

Voor MOVV was de opdracht echter lastig. Want ondanks het feit dat de ploeg uit Midwolda de meeste doelpunten heeft gemaakt in de vierde klasse C, won het dit seizoMOVV wint kampioenschapswedstrijd tegen ASVB in Scheemdaen nog niet van ASVB. De wedstrijd was overigens een herhaling van de nacompetitiewedstrijd van vorig jaar, toen ASVB in extremis won dankzij een doelpunt van Thijs Nijland. Kortom, de Witte Muizen leken een aardige angstgegner te worden voor de ploeg van trainer Edzer Ganzeveld.

Met de wetenschap dat promotie naar de derde klasse voor beide teams al een feit was mochten ze om de eer nog uitvechten wie de titel zou mogen pakken. Daarbij liet MOVV van meet af aan zien net iets liever te willen winnen dan ASVB. Want in een kampioenswedstrijd draait het niet om lekker voetballen, het balletje laten gaan, dan moet er ook gestreden worden op momenten dat het erop aankomt. Daar bleken de roodhemden net iets bedrevener in. Voorstopper Johan Offringa schoffelde al na dertig seconden spelen Tim Renken onderuit en hij zette de toon voor een bij vlagen grimmig duel. Daarbij geholpen door de hopeloos leidende scheidsrechter Teuben, die het duel erg matig leidde en bij vlagen onbegrijpelijke beslissingen nam. Neem halverwege de eerste helft, toen hij in eerste instantie een overtreding van Michael Sypré op Jordi Blaauw onbestraft liet, maar wél floot voor de doodschop van Blaauw op Sypré. Blaauw kwam er goed vanaf met geel, Sypré kreeg tot zijn eigen verbazing ook een gele prent en zelfs een vrije trap tegen.

Dik 750 toeschouwers zagen dat MOVV al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Uit een hoekschop werkte Wouter Wagena de 1-0 tegen de touwen. De vraag was wat ASVB daar tegenover kon zetten. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg van trainer Marcel de Groot de eerste grote kans. Quincy Meesters – de beste man aan ASVB-zijde – schoot de bal echter tegen doelman Florian de Wal op. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op. Daaropvolgend waren Michael Sypré en Tim Renken nog redelijk dichtbij de gelijkmaker.

Onmachtig ASVB

Na de thee zakte het duel naar een bedenkelijk niveau. MOVV wilde slechts bij vlagen iets, ASVB kon helemaal niets. Wanneer de individualisten van MOVV het iets beter hadden uitgespeeld, was het duel na een uur al beslist. Jordi Blaauw kwam een aantal keren gevaarlijk door, cultheld en aanvoerder Gerhard Offringa stuitte na rust op doelman Ronald Veerbeek.

Coach De Groot probeerde het nog wel het inbrengen van de vertrekkende Remzi Baskocak, maar ook hij kon geen potten breken. De Blijhamsters stoorden zich steeds meer aan het in hun ogen onsportieve MOVV, die tijdrekten, ballen wegschoten of net deden alsof ze het fluitje van scheidsrechter Teuben niet hoorden. Thijs Nijland kon zich tien minuten voor tijd niet beheersen, toen er weer een roodhemd doorvoetbalde. De back schoffelde zijn directe tegenstander tegen de vlakte en dat leverde hem een tweede gele kaart op. Ondertussen was de matige Sypré gewisseld, ten faveure van Mark Borgeld. Maar wat ASVB ook probeerde, het zat er niet in. Na ruim tien minuten blessuretijd bloos Teuben voor het einde en mocht MOVV het feestje vieren.

Beide ploegen stoten door naar de derde klasse. En ondanks het feit dat MOVV de titel mag opeisen lijkt ASVB de betere papieren te hebben voor overleven. Want met de aanwinsten Thom en Mart van der Veen (WVV) en Erwin Aukes en Ronald Horlings (Nieuw Buinen) krijgt de nieuwe trainer Richard Nuus voor derde klassebegrippen een prima selectie tot zijn beschikking.