Project ‘Gebinteergebegint en de Stainstoulen’ opgeleverd

MIDWOLDA/OOSTWOLD – Beeldend kunstenaar Luc Leenknegt en architect Haiko Meijer richtten het gebied in bij de sluis op de grens van Midwolda/Oostwold een gebintenconstructie ter herinnering aan de verdwenen Oldambtster boerderijen met daar omheen zitelementen, die Luc de naam ‘Stainstoulen’ gaf.

De gebintenconstructie van Haiko Meijer werd vorige week geplaatst en afgelopen zaterdag heeft wethouder Ricky van den Aker er aandacht aan besteend in haar toespraak, tijdens de opening van de Blauwe Passage.

‘Gebinteergebegint en de Stainstoulen’ is ontstaan vanuit het erfgoedproject ‘Bekend maakt Bemind’ van Dorpsbelangen Midwolda/Oostwold en Onderzoeksbureau Elles Bulder. De wens was om het project af te ronden met een markering die zowel Oostwold als Midwolda vertegenwoordigt. Daarom is er gekozen voor deze locatie bij de sluis op de grens van de twee dorpen. Het project is financieel mogelijk gemaakt door LEADER en de gemeente Oldambt.

MIDWOLDA - Gebint opgeleverd