Project Eurowater maakt Pekela even centrum van Europa

OUDE PEKELA - Overhandiging Resolutie Eurowater OUDE PEKELA – Het Dollard College in de gemeente Pekela was vorige week voor even het centrum van Europa! Een grote groep leerkrachten en leerlingen uit Polen, Duitsland, Denemarken en Spanje kwamen naar de school voor het project Eurowater.  Op de scholen van Comité Europa, waarvan het Dollard College vestiging Pekela als enige school in Nederland deel uitmaakt, hebben groepen leerlingen in de afgelopen twee jaren onderzoek gedaan naar het gebruik en de kwaliteit van water in de eigen leefomgeving. Het internationale project krijgt de naam ‘Eurowater 2015’. Tijdens het bezoek aan Oude Pekela werden de onderlinge uitkomsten geanalyseerd en vergeleken. Het eindresultaat werd vastgelegd in een resolutie die aangeboden werd aan de Commissaris van de Koning provincie Groningen, Max van den Berg die de resolutie daarna persoonlijk zal overhandigen in Brussel.