Groningen maakt zich op voor Lepeltje Lepeltje

GRONINGEN – Drie dagen lang genieten van eten, cultuur en een markt op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Zo’n tiendduizend mensen hebben al via Facebook aangegeven tijdens het weekend van Lepeltje Lepetje Groningen aanwezig te zijn.

Neus, tong, oren en ogen. Dat zijn de zintuigen die tijdens het gratis Foodfestival Lepeltje Lepeltje optimaal worden gestimuleerd. Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje Groningen plaats. Het Ebbingekwartier zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud. Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Geen hekken om het terrein maar een open uitstraling en gratis toegankelijk voor iedereen. Lepeltje Lepeltje vindt plaats op het grasgedeelte van het Ebbingekwartier. Naast alle stoelen en banken kun je dus ook lekker op een kleedje in het gras zitten en genieten van al het lekkers en de lokale bandjes.

Food

Er staat een mooie mix van cateraars vanuit het gehele land aangevuld met aantal Groningse partijen. De 25 cateraars die tijdens het festival voor de heerlijke kookluchtjes zorgen, hebben een zeer verschillend aanbod. Voor iedere liefhebber is er wat wils. Van Indonesisch, Surinaams, friet of fruit tot aan pizza’s, salades, wafels en tortilla’s. “Neem bijvoorbeeld Allerzielen met haar heerlijke Franse keuken op basis van biologische producten die rechtstreeks van startende lokale boeren uit de provincie Groningen komen. Ook bijzondere keukens zijn aanwezig zoals bijvoorbeeld de insectenkeuken Bugalicious”, zegt Paul Niezen, organisator van Lepeltje Lepeltje.

Cultuur & kinderen

En qua cultuur? Er spelen per dag zo’n 5 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s. Lepeltje Lepeltje biedt een afwisselend cultureel programma waarbij vrijwel alle artiesten uit de regio Groningen komen. Onder andere Harm’s Fork, Santa Fé, Animal Antics en het indrukwekkende Gronings-Malinese ensemble DraMali verzorgen de muzikale dressing van deze editie. Poppodium Simplon is de curator van de programmering op de zaterdag. Ook voor kinderen is Lepeltje Lepeltje heerlijk vertoeven. Op de zaterdag en zondag is er een programma speciaal voor kinderen. Verwacht kinderyoga, dansen op afrikaanse muziek, interactief theater en vele andere knutsel- sport- en doe- activiteiten.

Markt

Naast eten en genieten van muziek kan je ook struinen over een markt. De samenstelling van de kraampjes wisselt per dag. De dames van Winkels op Wielen doen de programmering voor de markt. Zij weten precies wat leuke partijen zijn. Dit jaar zijn er onder anderen kraampjes gericht op mode, vintage, kinderkleding, gedroogd fruit, woonaccessoires en vrije tijd.

Slot

Waar wil de organisatie met het festival naartoe groeien? ,,We moeten goed nadenken hoe we het concept kunnen blijven verbeteren. De focus moeten we niet alleen maar op het eten leggen. Cultuur, een markt en een kinderprogramma geven het evenement body. Daarin onderscheiden we ons. Als rondreizend cultureel foodfestival doen we dit jaar vijf plekken aan: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn en we richten tijdens het festival Mysteryland een eigen eiland in. We willen ons concept het liefst door heel Nederland brengen. Het is namelijk heel leuk om te organiseren. Het is voor ons als organisatie elke keer weer een feestje en kunnen niet wachten om het Ebbingekwartier om te toveren tot Lepeltje Lepeltje”, aldus Paul Niezen (Lepeltje Lepeltje).