ReitdiephavenRun nieuwe stijl start volgend weekend

GRONINGEN - Start 2 km Reitdieprun 2014 GRONINGEN – Onder de nieuwe naam ReitdiephavenRun vindt dit jaar op zondag 28 juni de derde editie plaats van het jaarlijkse hardloopevenement in de Reitdiepwijk in de stad Groningen. De route start en eindigt in ’s werelds meest ‘gepinde’ haven, de kleurrijke Reitdiephaven. In 2015 ondergaat deze recreatieve run voor volwassenen en kinderen, op verschillende fronten een gedaanteverwisseling. Naast de nieuwe naam zijn er veranderingen in de routes en afstanden, gemeten in zeemijlen. Behalve Reitdiepers zijn stadjers en hardlopers van elders ook van harte welkom!

Jeugd- en volwassen lopers, vorig jaar 200 in totaal, kunnen kiezen uit een viertal afstanden, die worden gemeten in zeemijlen. Een zeemijl bestaat uit 10 kabellengtes, in meters is dat 1852 meter. De jeugd loopt een halve of hele zeemijl en volwassenen kunnen kiezen tussen een afstand van drie of zes zeemijlen. Ook het parcours voor de langste afstanden verandert, met name de route voor volwassenen wordt aantrekkelijker om te lopen, via Dorkwerd en de Zijlvesterweg.

Routes en afstanden:

·         De halve zeemijl: Kidsrun (rondje Rietdiephaven, ca 1 km)

·         De hele zeemijl: Jeugdloop (rondje basisschool De Rietwierde, ca 2 km)

·         De 3 en de 6 zeemijlen: runs voor volwassenen en oudere jeugd (via Reitdiephaven en Dorkwerd, ruim 5,5 en 11 km)

Onder het motto ‘Run for Fun’ gaat de ReitdiephavenRun om 10.00 uur van start op het binnenplein van de haven met de halve zeemijl. Daarna volgen de jeugdloop (10.15 uur) en de 3 en 6 zeemijlen (10.30 uur). De kosten voor de run zijn € 3,00 p.p, ter plekke te voldoen. Inschrijving vindt plaats bij Wefitness (ingang via vuurtoren) vanaf 9.15 uur.