ChristenUnie wil inzet provincie voor ondernemersklimaat ZZP’ers

GRONINGEN - ChristenUnie provincie GRONINGEN – De provinciale ChristenUnie wil dat de provincie onderzoekt hoe het ondernemersklimaat voor Groningse ZZP’ers verder kan worden verbeterd.

Met de komst van het nieuwe provinciebestuur heeft de provincie Groningen extra geld vrijgemaakt om het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen. Voor zelfstandigen, die hier deel van uitmaken, heeft de provincie nog geen speciaal beleid. De ChristenUnie vindt dat dat moet veranderen. Daarom besloten Provinciale Staten vandaag te onderzoeken wat de provincie kan doen om hun kansen te vergroten.

ChristenUnie-Statenlid Gerrit Jan Steenbergen: "De provincie werkt hard om bedrijvigheid in Groningen te versterken. Wij willen dat daarbij ook speciale aandacht gegeven wordt aan de grote groep zelfstandigen zonder personeel zodat we ook voor hen meer kansen kunnen creƫren. Duidelijk moet worden of en hoe de provincie Groningen daar aan mee kan werken."