VVD wil duidelijkheid over ongeval Van Ketwich Verschuurbrug

GRONINGEN – De gemeenteraadsfractie van de VVD Groningen wil van het college weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de Van Ketwich Verschuurbrug open stond, terwijl de slagbomen omhoog stonden. Hierdoor is een auto in het water terecht gekomen.

Donderdagmiddag is een auto het Noord Willemskanaal ingereden aan de Van Ketwich Verschuurlaan. De Van Ketwich Verschuurbrug zou volgens RTV Noord onverwacht open zijn gegaan zonder dat de slagbomen gesloten waren. Bovendien zouden de seinen en signalen ook niet gewerkt hebben. De Van Ketwich Verschuurbrug kantelt niet omhoog, maar gaat in zijn geheel omhoog. De niets vermoedende automobilist
is toen het gat ingereden.

Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen. De bestuurder en passagier schijnen zelf uit de auto te zijn gekomen. De VVD beschouwt dit echter wel als een gevaarlijke situatie. De liberalen vinden het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd is als een brug geopend is. ‘Verkeersdeelnemers moeten er van op aan kunnen dat het duidelijk zichtbaar is of een brug open is of niet. Wij willen daarom graag van het college weten wat er precies gebeurd is en hoe dit heeft kunnen gebeuren,’ aldus fractievoorzitter Sabine Koebrugge. De VVD wil bovendien weten of dit voorval zich bij meer bruggen in de stad voor zou kunnen doen.
De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college om opheldering te krijgen over dit ongeval.