Nostalgisch oogsfeest in Garmerwolde

garmerwoldeoogstfeest_thumbGARMERWOLDE – Ooit was Groningen de graanschuur van ons land. Nu doen combines het oogstwerk, maar ooit gebeurde dat met de hand. En daarna, tot de jaren ‘60, met de ‘zichtmachine’. Hoe het oogsten vroeger ging? Dat kunnen mensen ervaren op 25 juli 2015 in Garmerwolde op het Nostalgisch Oogsfeest.

Samen met biologisch landbouwbedrijf Het Geweide Hof kunnen geïnteresseerden hier een een reis terug in de tijd maken. Speciaal voor dit oogstfeest is een akker ingezaaid met graan. Proef de sfeer waarin dit in de vorige eeuw werd geoogst, door landarbeiders in traditionele kledij.

Er wordt gedemonstreerd hoe het maaien met de hand ging, hoe schoven werden gebonden, de schoven werden opgehokt en hoe er machinaal werd gezicht (vanaf 14.00 uur).

Het evenement vindt plaats aan de Grasdijkweg in Garmerwolde. Neem de afslag RWZI op de N360. De entree is gratis, evenals het parkeren. Het kleinschalige evenement is van 13:30 tot 16.30 uur. Er is ook een terras en een marktje met ambachtelijke streekproducten.  Bij slecht weer kan het zijn dat dit evenement wordt verplaatst.