Boekpresentatie: Harm Davids, schipper van de Jatrie

MUSSELKANAAL – Harry Töben, schrijver van het levensverhaal van de familie Davids en speciaal over Harm Davids, presenteert op zaterdagmiddag 1 augustus de 2e druk van dit boek. Deze presentatie vindt tijdens MusSailkanaal plaats op een unieke plek namelijk in het ruim van het vrachtschip Jatrie.

stuurhutten
Töben vertelt niet alleen over de familiegeschiedenis maar ook over de veenkoloniale scheepvaart en scheepsbouw. De laatste weken is door vrijwilligers hard gewerkt om het ruim voor deze gebeurtenis in te richten. De oude sportvloer van de in 2014 gesloopte Kameleon heeft een tweede leven gekregen.  Sinds kort doet ze dienst als buikdenning (scheepsvloer) van het 85 jaar oude vrachtschip. De boekpresentatie is voor iedereen toegankelijk. De stichting Jatrie wil met de verkoopopbrengst het schip verder restaureren. Ook is het mogelijk om donateur te worden van de stichting Jatrie.