Dwalen en verdwalen in Maisdoolhof Meerstad

AJMMCY Two boys walking through a corn maze

MEERSTAD – Vanaf zaterdag 1 augustus a.s. om 10:00 uur kunnen alle speurneuzen weer op zoek naar de uitgang van het vernieuwde Maisdoolhof Meerstad. Voor het derde jaar op rij is er een toepasselijk ontwerp gemaakt door doolhovenier Ruud Haak. De 2,5 hectare grote dwaaltuin bevat maar liefst 4 kilometer aan paden en in het midden staat dit jaar voor het eerst een uitkijktoren. Voor kinderen is er een klein doolhof en is er de mogelijkheid om op boomstammen te klauteren of in de zandbak te spelen. Een belevenis dus voor zowel jong als oud. De toegang is gratis en mits de weersomstandigheden het toelaten is het Maisdoolhof Meerstad tot en met oktober dit jaar te bezoeken.

AJMMCY Two boys walking through a corn maze

Een avontuurlijke wandeling, een dagje uit met het gezin of een kinderfeestje organiseren? Maisdoolhof Meerstad is een aanrader voor iedereen die zin heeft om buiten te spelen. Wie liever geniet van de rust is eveneens op het goede adres in het natuur- en waterrijke gebied.

In verband met de vakantieperiode is het Maisdoolhof Meerstad van 1 augustus t/m 16 augustus van woensdag t/m zondag de gehele dag vanaf 10:00 uur tot 17:30 uur geopend. Bij regenval is het doolhof gesloten. Voor groepen zijn er in overleg ook andere openingstijden mogelijk. Voor meer informatie hierover en bijvoorbeeld het boeken van een arrangement kijkt u op www.meerstad.eu of neem contact op met Bureau Meerstad. Via onder andere de VVV kantoren in Groningen en Slochteren is een folder verkrijgbaar.

Naast dwalen en verdwalen in het doolhof kan ook de 8 meter hoge uitkijktoren worden beklommen, een mooie wandeling of fietstocht worden gemaakt in het gebied of met een bootje worden gevaren over het Woldmeer.