Kermisweekend Adorp van 7 tot 9 augustus

ADORP – De Adorper kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus. Het feestweekend van de plaatselijke Vereniging van Volksvermaken gaat traditiegetrouw op vrijdagmiddag van start met een gratis kindervoorstelling. Gedurende het kermisweekend zijn er naast de kermis zelf tal van andere gratis toegankelijke activiteiten in het dorp.

Adorper Kermis -4

 

Het kermisweekend wordt op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur geopend met een gratis kindervoorstelling welke in samenwerking met de Culturele Commissie Adorp wordt georganiseerd. Clinch Circus Theater uit Groningen zal dit jaar een spectaculaire kindershow geven om zo het kermisweekend af te trappen. Na afloop van de voorstelling is er voor de kinderen een glaasje ranja met wat lekkers en gaan de attracties op de kermis open.

Oldtimershow op zaterdag
Voor de vierde keer op rij wordt op de zaterdag een oldtimershow georganiseerd (deelname is nog mogelijk via vvvadorp@live.nl). Ieder jaar trekt de oldtimershow meer deelnemers en bezoekers. Tussen 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om de vele bijzondere trekkers, auto’s en kleine vrachtwagens te bekijken.  Kom je om 12.30 uur, dan kun je ook gelijk het imposante vertrek van een lange stoet trikers meemaken. Al jaren kampeert een grote groep trikers tijdens de Adorper kermis naast het feestterrein.

Gevarieerd muziekprogramma
De vrijdagavond begint met ‘Disco-N-Action’ met DJ Peter Zuidhof. Vanaf 21.30 uur zal Peter met zijn 17 jaar ervaring een veelzijdig muziekprogramma ten gehore brengen. Een gegarandeerd feest voor jong en oud! Op de zaterdagmiddag staat van 15.00 tot 18.00 uur zal de band Blanks haar klanken ten gehore brengen  op het podium in de feesttent. Een pop/rock coverband met muziek van toen en nu! De gevarieerde setlist met nummers van de Doobie Brother, Guns  ’n Roses tot Pink en Anouk zullen de vertrouwde klanken zijn waarop iedereen kan dansen en meezingen. De zaterdagavond begint om 19:00 uur met een kinderdisco onder leiding van ‘DJ Joep’, deze disco is voor de basisschoolleerlingen. Om 22:00 staat er op het grote podium om traditiegetrouw een feestband klaar. Face to Face uit Appingedam is een moderne all-round band, geschikt voor alle lokaties waar muziek het feest compleet moet maken. Niet voor niets is de band 1 van de meest geboekte bands van het Noord Nederland. Het kermisweekend wordt op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur afgesloten  worden met een optreden van de feestzanger van het Noorden ‘Kris Jager’.