Joop Gall for bondscoach?

EMMEN - Voetbal, fotopresentatie FC Emmen, JENS stadion, seizoen 2014-2015, 15-07-2014, FC Emmen trainer Joop Gall
EMMEN - Voetbal, fotopresentatie FC Emmen, JENS stadion, seizoen 2014-2015, 15-07-2014,  FC Emmen trainer Joop Gall
EMMEN – Joop Gall

MUNTENDAM – Hij heeft momenteel nog geen nieuwe baan in de voetballerij, maar als het aan een groeiende groep voetballiefhebbers ligt komt daar verandering in. Na de dramatische nederlaag van Nederland tegen Turkije klinkt de roep om het vertrek van nieuwbakken bondscoach Danny Blind. Een kleine, maar harde kern schreeuwt daarbij om één man: Joop Gall.

De Muntendammer presteerde uitstekend met zowel BV Veendam als FC Emmen door beide clubs voor het eerst sinds jaren naar de nacompetitie te leiden. En, de belangrijkste motivatie voor de schreeuw om Gall: hij laat zijn teams ‘met het mes tussen de tanden’ voetballen, speelt altijd aanvallend en is onconventioneel in zijn voetbaldenkwijze. Kortom, de geschikte man voor dit zwalkende Oranje. Gall is nietsontziend en schuwt de confrontatie met de verwende vedetten van Manchester United en Paris Saint Germain niet.

De roep om Gall begon bij Dagbad van het Noorden-journalist Thijs Bauke de Jong, die steun vond bij André van den Ende (Upcoming.nl). De hashtag #gallforbondscoach wordt sindsdien steeds vaker gebruikt. Ondertussen heeft ook de prominente politicus Pim Siegers (SP) zich aangesloten bij de enclave, terwijl Martin Siepel als Kolonicio eveneens niet mag ontbreken. Naar verluidt denkt ook Arnoud Bodde (RTV Noord) erover na zich ‘Galliaan’ te noemen. In elk geval is de prominente sportcriticus Jaap Stalenburg (Helden) groot fan van Gall. Wellicht dat er via zijn netwerk iets te regelen valt…