Leerlingen werken mee aan uniek project 3D printsels

GRONINGEN – Terra MBO Groningen werkt samen met House of Design en Sarah Sixma, kunstenares, vormgeefster en docent, aan de manifestatie Werkman 2015 met het project 3D Printsels. Leerlingen van de opleiding Design en Styling gaan samen met ontwerpers, zeefdrukkers en 3D experts werken aan een 3D geprinte interpretatie van het werk van H.N. Werkman. 

3D printsels Terra MBO Groningen

Zeventig jaar na de dood van H.N. Werkman laat cultureel Groningen zien dat één van haar belangrijkste kunstenaars ook nu nog van grote betekenis is. Het Groninger Museum stelt zijn werk en levensverhaal centraal in een grote overzichtstentoonstelling. Met deze expositie als middelpunt, organiseert Stichting Werkman 2015 een groot aantal activiteiten op verschillende locaties in stad en provincie Groningen. De bevlogen en eigenzinnige drukker inspireert!

House of Design organiseert het project 3D printsels. Het bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling in het Groninger Museum en workshops, waarin hoofd, handen, intuïtie en techniek samen komen. De workshops vinden dit weekend plaats. Daarna komen de opgedane kennis en gevormde ideeën samen en gaat men aan de slag met het printen van onze eigentijdse Werkman.

Kunstenaars, vormgevers, studenten van de Academie Minerva en leerlingen van de opleiding Design & Styling van Terra MBO Groningen nemen deel aan deze inspirerende workshops. Voor hen is het een hele mooie en leerzame uitdaging om hier aan deel te nemen. In diverse lessen wordt veel aandacht besteed aan het project. Een aantal vrijdagen staan de 3D printers te werken in het Open Leer Centrum van Terra MBO Groningen. Leerlingen proberen hun eerste ontwerpen uit de printer te krijgen. De workshops zijn van grote toegevoegde waarde voor hetgeen zij leren tijdens hun opleiding.

3D Printsels is onderdeel van de manifestatie Werkman 2015. Het wordt financieel ondersteund door het VSB Fonds en het Prins Bernhardfonds.