Sarena mag zichzelf een jaar lang ‘Beste thuisbakker van Nederland’ noemen

cake-791137_640

MUNTENDAM – Sarena Solari (30) uit Muntendam heeft het derde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt gewonnen. In de finale nam ze het op tegen Farida Alihoesen uit Zoetermeer en Martine Zijlmans uit Dordrecht.

In de finale moesten de drie dames in de eerste ronde een ‘macaron-dessert’ maken, waarvan de Muntendamse bij haar creatie het woord ‘aardbevingsgebied’ gebruikte. Het verliep niet helemaal zoals ze gehoopt had. In de volgende ronde moest er ‘harde mokka’ gemaakt worden. Hoewel de fondantlaag niet helemaal goed was, vond de jury het goed genoeg. Tot slot, in de laatste ronde, was het thema ‘1001 nacht’ van toepassing. Solari maakte een taart van drie lagen met baklava, die ze ‘Oriental delight’ noemt, en zorgde er daarmee voor dat de jury diep onder de indruk was.

Naast haar passie voor bakken is Solari communicatie adviseur bij een jeugdinrichting. Ze is getrouwd en woont samen met haar man en hond Milan. Ze is op jonge leeftijd verhuisd van Italië naar Groningen. Het bakken is haar met de paplepel ingegoten. Ze leerde de basis van haar moeder, oma en tante, dus leerde ze te bakken met de Italiaanse slag maar vooral met passie. Nog steeds deelt ze veel bakervaringen met haar tante, om recepten verder te perfectioneren.