Burgemeester Leontien Kompier doet ook mee aan Nationaal Schoolontbijt

leontienkompierTER APEL – Vrijdagochtend 13 november om 08.45 uur ontvangen burgemeester Leontien Kompier en wethouder Wietze Potze elf leerlingen van de groepen 5 en 6 van CBS De Hoeksteen uit Ter Apel op het gemeentehuis. Ze gaan dan samen met de scholieren een door hun meegebracht ontbijt nuttigen. Dit gebeurt in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens het ontbijt zullen de burgemeester en wethouder met de kinderen van gedachten wisselen over het belang van een goed ontbijt. Circa 240 burgemeesters en wethouders in Nederland hebben zich aangemeld voor het burgemeestersontbijt.

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt uit het symbolische bedrag dat elke school afdraagt voor de ontbijtjes. Dit jaar is dat de LINDA.foundation. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven een onvergetelijke decembermaand door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee zij boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. Burgemeester Leontien Kompier zal namens de gemeente een bijdrage geven aan het burgemeestersontbijt. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het werk van de LINDA.foundation.