Groninger alumni Marloes Kemming schrijft prijswinnende debuutroman

Knipsel1GRONINGEN – Uit het juryrapport van de Coffeecompany Book Award: ‘Indrukwekkend hoe een jonge vrouw zo geloofwaardig in de huid van een oude man kan kruipen. Het levert een ontroerend en authentiek verhaal met een eigenzinnige hoofdpersoon op.’

‘Het kleine leven van Norbert Jones’ is vanaf 21 november in heel Nederland te koop. Op donderdag 17 december wordt het boek gepresenteerd in Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, Groningen. Marloes Kemming (1983) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze organiseerde twee jaar lang het Groninger Studenten Cabaret Festival en was actief bij het Universiteitstheater en de USVA. Na Groningen reisde ze jarenlang als backpacker de wereld rond. Het kleine leven van Norbert Jones is haar eerste roman. Hiermee won Kemming in 2015 de debuutprijs Coffeecompany Book Award.

Een boek over liefde, verlies, nostalgie en ouder worden: De zevenenzeventigjarige Norbert Jones leidt een ogenschijnlijk rustig leven. Hij is gelukkig getrouwd, vader van een ambitieuze dochter en geniet al twaalf jaar van zijn pensioen. Hij stort zich vol overgave op zijn hobby: het verzamelen van voorwerpen in een poging het verleden te behouden. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Norbert gedwongen zich de vraag stellen: wat te doen met zijn collectie?
Norbert opent een nostalgiewinkel en verkoopt zijn verzamelde rekwisieten in ruil voor een bijzonder verhaal. Een proces van loslaten begint: niet alleen van zijn collectie, maar ook van zijn geheimen, naasten en het leven zelf.