Eén nieuw laboratorium Pathologie voor Martini Ziekenhuis en SSZOG

KnipselGRONINGEN – Het laboratorium Pathologie van de Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Oost Groningen (SSZOG) uit Winschoten verhuist vandaag naar het Martini Ziekenhuis. Aanleiding is het samengaan met de afdeling Pathologie van het Martini Ziekenhuis. Het nieuwe laboratorium krijgt een belangrijke regiofunctie omdat verschillende ziekenhuizen en veel huisartsen in de noordelijke regio gebruik zullen maken van de faciliteiten die het lab biedt.

Peter Littooij, lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: ‘Er is een lange periode van onderhandelingen en voorbereidingen met verschillende partijen aan vooraf gegaan. De medewerkers van Winschoten nemen letterlijk een enorme stap door bij het Martini Ziekenhuis in dienst te treden. Met een groter team kunnen we flexibel op de vraag vanuit de markt inspelen en dat is uniek in de noordelijke regio. Voor pathologen is er meer ruimte om zich verder te ontwikkelen in subspecialisaties zodat we nog meer kwaliteit kunnen bieden. Wij blijven uiteraard goed samenwerken met andere pathologie laboratoria in het Noorden. Zo gaan we samen voor de beste zorg.’

Gefaseerde uitvoering
Zestien medewerkers van het laboratorium van de SSZOG komen vanaf 16 november 2015 officieel in dienst van het Martini Ziekenhuis en werken vanaf dat moment op de nieuwe locatie. De medewerkers hebben in voorafgaande de periode volop de gelegenheid gekregen om met elkaar kennis te maken. De verhuizing wordt gefaseerd uitgevoerd zodat de diagnostiek voor alle ziekenhuizen en voor de eerstelijnszorg kan doorgaan. Op 7 januari 2016 wordt het laboratorium officieel geopend.

Bewerken en bestuderen
Het specialisme Pathologie houdt zich bezig met het bewerken en bestuderen van weefsels en cellen. Op basis van dit onderzoek wordt een diagnose gesteld. Het nieuwe laboratorium verzorgt de pathologie voor Ommelander Ziekenhuis Groep (Winschoten/Delfzijl), ziekenhuislocatie Refaja van Treant Zorggroep (Stadskanaal), Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Martini Ziekenhuis én talrijke huisartsen in de regio.