‘Run for your life’ ook door Groningen

Groningen hardlopersGRONINGEN – Op maandag 9 november is Run for your Life van start gegaan. Deze estafette-loop van het topje van Zweden naar hartje Parijs wordt door duizenden mensen neergezet, gevolgd en gesteund, om op bijzonder unieke wijze aandacht te vragen voor de problemen en gevolgen van klimaatverandering, haar oorzaken en het belang van de komende klimaattop in Parijs.

De route loopt ook door Groningen: op 24 en 25 november. Vanaf Bad Nieuweschans via Delfzijl en Loppersum en Groningen naar Friesland en via de NO-polder verder.

In Delfzijl wordt speciaal aandacht gevraagd voor hoge kwik-uitstoot en de CO2-uitstoot van de RWE kolencentrale. De jaarlijkse uitstoot van 10 miljoen ton doet het effect van hele windparken te niet. Geen wonder dat er besprekingen gaande zijn om alle kolencentrales in NL te sluiten, ook de nieuwe, om de doelstellingen uit het Energie-akkoord te halen*.

In Groningen is er verder aandacht voor de gevolgen van de gaswinning door NAM en andere gas/olie maatschappijen die steeds vaker boringen plannen in Friesland en Drenthe om ook daar de kleine, voorheen niet rendabele, gasvelden te gaan ontginnen.

Renners van Saubere Luft Ostfriesland passeren de grens rond 15.00 u bij Bad Nieuweschans en komen rond 18. 00 u. aan in Delfzijl, Valgenweg 6, op het industrieterrein-oost, vlak voor Oterdum. Mensen van Ver. Zuivere Energie ontvangen hen daar.

Belangstellenden zijn welkom.

Run for your life is nog op zoek naar meer deelnemers, lopen of renners. In je eentje, of met meerderen. De estafette-loop tot dusver is te volgen op de livestream, die continu wordt uitgezonden via http://runforyourlife.nu/en/.

Hier kun je je ook aanmelden om mee te doen: http://runforyourlife.nu/en/participate/.
Voor meer informatie: lizmain.art@gmail.com