Pop-up store in Groningen voor nieuwe Star Warsfilm

Star wars2GRONINGEN – Wereldwijd wordt er door miljoenen fans uitgekeken naar de nieuwe Star Warsfilm The Force Awakens. Ook in Nederland is deze sciencefictionserie ongekend populair. De fans moeten echter nog even wachten tot half december, want dan gaat de film in première. Om aan te haken bij de Star Warsgekte is in Groningen alvast een tijdelijke pop-up store ingericht.

De eerste Star Warsfilm dateert alweer uit 1977. Het succes van de film was ongekend en er kwam al direct een grootschalige merchandiseproductie op gang. Door de jaren heen is die explosief gegroeid en inmiddels werden er wereldwijd miljoenen actiefiguurtjes en andere producten verkocht. Elke nieuwe film was goed voor een uitgebreid assortiment speelgoedfiguren, ruimteschepen, mokken, stripboeken en talloze rariteiten. Opvallende objecten in de pop-up store zijn bijvoorbeeld een aaibare wekker en een zelf-roerende koffiemok. Maar ook een schaakspel, knuffels en kerstartikelen zijn er te vinden. Maar de meeste ruimte wordt ingenomen door allerlei poppetjes en actiefiguren, al dan niet met een bijpassend voertuig of gevechtsuitrusting.
De winkel heeft niet alleen merchandise van de allernieuwste film, maar er is ook ‘vintage’ speelgoed te koop uit de eerste films.

De pop-up store is een samenwerking tussen Visiontoys en Het Nederlands Stripmuseum. Visiontoys is een internetwinkel die gespecialiseerd is in actiefiguren en artikelen van bekende films en stripfiguren.
De pop-up store is ingericht in het Nederlands Stripmuseum en is tijdens openingstijden gratis toegankelijk. De winkel blijft daar tot en met januari 2016.