Concert Liesbeth Wildeveld en Sven Otte in de kerk van Klein Wetsinge

foto_Wildeveld_OtteGRONINGEN – Liesbeth Wildeveld en Sven Otte geven zondagmiddag 13 december een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Op het programma staan onder andere werken van Bach en Scarlatti.

Liesbeth Wildeveld studeerde hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium en als bijvak muziekwetenschappen aan de RUG.  Momenteel is ze werkzaam als kamermusicus en begeleider zowel op piano als klavecimbel. Ook houdt ze zich intensief bezig met het begeleiden van jong talent. De samenwerking met Sven Otte dateert uit 1998. Sinds die tijd hebben ze een groot repertoire opgebouwd met werken uit de barok, de klassieke periode en romantiek.

Sven Otte
Sven Otte werd in Münster geboren en begon op zeventienjarige leeftijd met de contrabasstudie. Hij studeerde aan de conservatoria van Essen en Keulen. In Duitsland speelde hij bij verschillende orkesten. In 1998 won hij een internationaal concours voor contrabassisten in Edinburgh. Naast klassieke muziek houdt Sven Otte zich ook intensief bezig met jazzmuziek en improvisatie. Sinds 1998 is hij lid van het Noord Nederlands Orkest.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden.

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Er zijn regelmatig exposities te zien. Ook kunnen bezoekers naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Zondag 13 december 2015
14.00 uur
Entree: € 10,-

High tea
Na het concert wordt er een high tea geserveerd. Prijs voor deze high tea is € 12,50. Combiprijs concert en high tea is € 20,-. Reserveren voor deze high tea via inezgeenen@gmail.com of telefonisch: 06-54685405.

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge