Opera voor iedereen: Concert Quatro in de Remonstrantse kerk in Groningen

Opera_per_tutti_Ronald_DijkstraGRONINGEN – Operagezelschap Opera per Tutti! uit Amsterdam verzorgt zondag 13 december op uitnodiging van de Stichting Oude Groninger Kerken een middag vol opera in de Remonstrantse kerk in Groningen. Opera per Tutti! laat publiek opera beleven op een betaalbare en toegankelijke manier. Het is een middag voor de operakenner, maar juist ook voor de leek op operagebied.

Toegankelijke opera
Opera per Tutti! heeft in een aantal jaar tijd een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om toegankelijke opera. Het concept is simpel: vier zangers (sopraan, mezzo, tenor, bas-bariton) zingen aria’s, duetten en andere fragmenten uit verschillende soorten opera’s. Het project maakt opera toegankelijk en neemt de bezoekers al zappend mee langs hoogtepunten en juweeltjes uit een breed operarepertoire. Opera per Tutti! brengt deze middag in de Remonstrantse kerk een programma met stukken uit Sur la Naissance de notre Seigneur (1684) van Charpentier, Die Zauberflöte (1791) van Mozart, La Bohème (1892) van Puccini en Nixon in China (1972) van Adams

Quatro
Dit najaar is het thema van de Opera per Tutti-concerten het getal vier: Opera per Tutti! zingt vier maanden lang een ander programma met vier stukken uit vier opera’s door vier eeuwen heen. Naast drie bekende opera’s maakt het publiek in de Remonstrantse kerk kennis met een ‘première’-opera die nog niet eerder door een professioneel gezelschap in Nederland is uitgevoerd. Elke maand presenteert het gezelschap een Chinees jong talent als gastzanger, in Groningen is dat Fan Zhenxuan.

Mylou Mazali
Opera per Tutti! Is een gezelschap dat het belangrijk vindt om het publiek op een luchtige en speelse manier deel uit te laten maken van de voorstellingen. Drijvende kracht van het ensemble is mezzosopraan Mylou Mazali, die in de meeste concerten meezingt. Mazali geeft uitleg over de gezongen stukken, met grappige anekdotes uit het huidige leven wordt opera tot leven gebracht. Toegankelijk, gevarieerd, jong en een klein beetje uit je comfort zone, dat is waar Opera per Tutti! voor staat.

Uitvoerenden
Fan Zhenxuan – sopraan (Chinese gastzanger)
Mylou Mazali – mezzo en presentatie
Pascal Pittie – tenor
Vincent Spoeltman – bas-bariton
Kimball Huigens – piano

Entree
€ 20,- (vol tarief)
€ 10,- (CJP, student, <18, vriend van OpT)
€ 12,- (stadjerspas zonder  voucher, <30)
€ 17,50 (65+)
Met stadjerspasvoucher bedraagt de entree slechts € 5,-

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.operapertutti.nl

De kassa en zaal gaan veertig minuten voor aanvang open, de duur van de voorstelling is twee uur (inclusief pauze).

Zondag 13 december 2015
aanvang 15.00 uur

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen