Buitenlandse studenten zoeken gastgezin in regio Groningen

StudentenGRONINGEN – Begin januari 2016 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Ze hebben erg veel zin om kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Travel Active is in de regio Groningen dringend op zoek naar één of meerdere gastgezinnen die het leuk zouden vinden, om een buitenlandse student een thuis te bieden. 

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor  uw gezin, maar ook voor de student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active.

De studenten die in januari naar Nederland komen, komen o.a. uit België en Brazilië en blijven tot de zomervakantie in Nederland.

Paloma uit Brazilië: “Ik kijk ernaar uit om deze stap te maken en om in een andere omgeving te leven. Ik weet zeker dat ik zal groeien als persoon. Ik zou graag jullie cultuur willen leren kennen en het zal een eer zijn om jullie gewoonten en Nederlandse levenswijze te leren kennen!
Romain uit Franstalig-België: Mijn droom is om de wereld te ontdekken. Het lijkt mij een goede start om met uw land te beginnen! Ik zal ik jullie gezin het beste van mijzelf laten zien. Ik wil mee helpen in huis en zou het leuk vinden om verschillende activiteiten met jullie te ondernemen.”

Naast de studenten die in januari aankomen is onze Braziliaanse Laura, wie al sinds afgelopen augustus in Nederland is, op zoek naar een nieuw gastgezin. Ik ben een vriendelijk persoon, ik ben zelfstandig, soms verlegen en een echte knuffelkont. Ik wil graag veel nieuwe dingen leren en ik vind stroopwafels echt verrukkelijk!

Meer informatie
Wilt u een buitenlandse student een Nederlands thuis bieden en wilt u van dichtbij kennis maken met de Belgische of Braziliaanse cultuur? Neem dan zo spoedig mogelijk vrijblijvend contact op met Angela, Jill of Kayleigh van het High School Holland team. Tel. 0478-551900 of e-mail: highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden en stellen de studenten die nog een gastgezin zoeken zich alvast voor.