De sterrenbeeldkunstroute van WinterWelVaart

SONY DSC

SONY DSC

GRONINGEN – Van 18 tot en met 20 december bruist  het in Groningen weer door een bijzondere manifestatie – de negende editie van WinterWelVaart.  Het is het weekend waarin al een aantal jaren een bijzondere sterrenhemel te zien is boven de stad. Een hemel met een sterrenbeeld dat wordt gevormd door de verschillende locaties aan de Hoge en Lage der Aa, Reitdiepskade en Noorderhaven waar dan beeldende kunst te zien zal zijn. Er is werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier, aangevuld met werk van gastexposanten.

In het huis Eem aan de Hoge der A 6 exposeert de schilder Ruud de Rode, een unieke kans om zijn werk weer eens in Groningen te kunnen zien.

In voormalige galerie De Mangelgang aan de Lage der A 29 wordt maritiem werk van Jan van der Zee getoond. Als lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg, samen met onder andere Jan Altink, Johan Dijkstra en George Martens heeft Van der Zee een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het artistieke klimaat in Groningen.

Andere gastexposanten zijn onder andere Gert Sennema, Marian Brugman, Hester Schroor, Maike van der Kooij, Alie Waalkens en Onno Broeksma.

Aan boord van M.S. Tarakan tonen Anke Slooff en Fiona Zondervan hun werk, zeefdrukken en beelden. Op alle dagen is er muziek en staat er hapje en een drankje voor u klaar.

De expositie “Buiten is het koud” bij kunsthandel Peter ter Braak is ook onderdeel van deze bijzondere route.

Kom 18, 19 of 20 december naar het A-kwartier, wandel langs het water van de A en de Noorderhaven en laat u verrassen door alles wat er te zien zal zijn.

Meer informatie vindt u op de website www.winterwelvaart.nl.
WinterWelVaart  vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december
Openingstijden kunstroute: vrijdag 17.00 uur tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur