Eerste kerstmarkt op plein in Musselkanaal


KerstmarktMUSSELKANAAL – Op 19 december 2015, van 16.00 uur tot 21.00 uur, vindt voor het eerst een kerstmarkt plaats op het centrale plein in Musselkanaal.

Na 2 geslaagde evenementen op het plein kregen enkele Musselkanaalsters in november het idee om nog een evenement te organiseren op het plein. Deze keer niet “Fijn op het Plein”, noch “Kleur op het Plein”, maar “Kerst op het Plein”. Veel tijd en een budget om alles te regelen was er niet, maar met steun van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal en Stichting Welstad is het toch gelukt!

Het lijkt er zelfs op dat het plein wellicht iets groter had mogen zijn. De animo om deel te nemen is zo groot dat er zo’n 250 meter kramen zullen staan op het plein rond de kerstboom. Kramen met o.a. kleding, sieraden, oliebollen, handgemaakte kerstpoppen, petten, tekstborden, home en deco spullen, speelgoed, kerststukken, soep, kniepertjes en nog meer lekkere en mooie dingen.

 

Mooi meegenomen is ook nog dat tijdens deze kerstmarkt een lichtlijn langs het kanaal zal te zien zijn. Een lichtlijn van Annerveenschekanaal tot aan Ter Apelkanaal. Dit als verwijzing naar het uitzetten van de Semslinie in 1615 en het verbindende karakter van het Stadskanaal dat 250 jaar geleden met de hand is gegraven..