Directe busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en Centraal Station Groningen

Feestelijke ingebruikname David Bowie Airport transfer met de initiatiefnemersGRONINGEN – Vanaf vrijdag 11 december rijdt er 9 keer per week een snelle bus tussen Groningen Airport Eelde en het Centraal Station in Groningen. De busverbinding sluit perfect aan op de lijnvluchten van en naar Londen en Gdańsk.

Gastvrij onthaal buitenlandse toeristen
De David Bowie is expositie in het Groninger Museum zal naar verwachting veel buitenlandse toeristen naar de stad Groningen trekken. Internoord Reizen en Groningen Airport Eelde hebben in samenwerking met Flybe all-in arrangementen met o.a. bezoek aan de tentoonstelling opgezet. Met 8 vluchten per week vanuit Londen Southend naar Groningen kunnen vele Bowie-liefhebbers uit Londen en Essex naar Groningen gehaald worden. Een unieke samenwerking. Het is het eerste arrangement in combinatie met de lijnvluchten naar Groningen. De pakketten kunnen vanuit Engeland geboekt worden via de speciale website www.davidbowieingroningen.com.

Vervolgens hebben Internoord Reizen, Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen de handen ineen geslagen om alle buitenlandse toeristen die aankomen op de luchthaven gastvrij te onthalen.

Haskia Kramer van Internoord reizen: “De normale lijnbus doet 45 minuten over een afstand van 12 kilometer. Dat is geen fijne aankomst. We kwamen tot de conclusie dat Groningen Airport Eelde een aansluitende en rechtstreekse verbinding met de stad Groningen moet hebben. Dat hebben we met elkaar weten te realiseren.”

Voortzetting van de samenwerking
De directe busverbinding blijft in elk geval tot het einde van de David Bowie is expositie, op 13 maart. Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde: “We zijn erg blij met deze samenwerking en het is wat ons betreft een opmars naar meer. Er zijn nog veel meer samenwerkingen denkbaar. Bijvoorbeeld met Eurosonic. de TT of Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa in 2018.”

Ook overige passagiers kunnen gebruik maken van de bus. Tickets kosten 3 euro per enkele reis en zijn te koop in de bus.