Traditiegetrouw komt Roder Jongenskoor met kerst in Der Aa-kerk

Roder JongenskoorGRONINGEN-  Het is inmiddels al een jarenlange traditie: het concert dat het Roder Jongenskoor op kerstavond geeft in de Der Aa-kerk in Groningen. Donderdagavond 24 december om 19:30 zingt het koor bij kaarslicht traditionele en eigentijdse kerstliedjes.

Festival of Lessons and Carols
De traditie van de Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door King’s College Choir uit Cambridge. Negen Advents- en Kerstlezingen worden afgewisseld met traditionele en eigentijdse Christman Carols. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor, met zijn achttien jongenssopranen, vier countertenoren, vier tenoren en vier bassen, deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor
Het Roder Jongenskoor is opgericht in 1985 en is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Anglicaanse koormuziek. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, hij is tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Het Roder Jongenskoor wordt geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens. De afgelopen jaren heeft het Roder Jongenskoor meegewerkt aan veel producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler.

Entree: voorverkoop: 17,50 euro, aan de kassa 20 euro.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang (wel vooraf aanmelden i.v.m. het aantal zitplaatsen). Kaarten zijn online verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman op tickets.daannijman.nl. Telefonisch reserveren: 06 – 10 80 00 91.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen