Concert voor Serious Request door studenten Noorderpoort

Studenten KunstMultimedia Serious Request Charity concertStudenten Noorderpoort Kunst & Multimedia organiseren charity concert op 22 december. De opbrengst gaat naar Serious Request.

GRONINGEN – Eerstejaars en tweedejaars studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia organiseren een charity concert op dinsdag 22 december. De opbrengst van het concert gaat naar Serious Request. De studenten organiseren het concert in Lola in de stad Groningen.

Indrukwekkende line-up
De line-up van het charity concert bevat een aantal bands die al behoorlijk naam hebben gemaakt in de muziekwereld. Twee bands die van zich laten horen tijdens het charity concert:

  • Animal Antics. Deze band heeft al opgetreden bij Grunnsonic, Noorderzon en het Bevrijdingsfestival Groningen. Komend jaar laten ze hun gezicht onder andere zien bij Eurosonic Noorderslag.
  • Ten Years Today. Afgelopen zomer wonnen zij de Nederlandse finale van the Global Battle of Bands, en mochten zij optreden tijdens Parkpop.

Serious Request voor kinderen in oorlogsgebieden
Serious Request ging op vrijdag 18 december van start. Voor de twaalfde keer slaan 3FM en het Rode Kruis de handen ineen voor een stille ramp. Het Glazen Huis staat dit keer in het Limburgse Heerlen. Er wordt tijdens de Serious Request editie van 2015 aandacht gevraagd voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Vrijwillige bijdrage door bezoekers
Zes eerste,- en tweedejaars studenten van de opleiding Medewerker evenementenorganisatie kregen onlangs de opdracht om een evenement te organiseren ten behoeve van Serious Request. Met het Charity Concert op dinsdag 22 november hopen ze in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. Voor het concert wordt € 5,- entreegeld gevraagd. Elke vrijwillige bijdrage boven deze minimale entreeprijs is welkom. Direct na het evenement gaat al het opgehaalde geld richting het Glazen Huis.