Meer dan 1300 kerstmannen en -vrouwen bij Santa Run

Santa RunGRONINGEN – Zaterdagavond stroomde de Grote Markt vol met kerstmannen en –vrouwen. Ruim 1.300 deelnemers stonden om 20.45 uur klaar voor de warming-up. Om 21.00 uur gaf Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank, het startschot voor deze 2e editie van de Santa Run Groningen.

Deelnemers konden kiezen tussen één of twee rondes van 2,5 km. Het grootste aantal deelnemers ging voor de 5 km. Na de finish werden deelnemers beloond met een medaille en een drankje in de Drie Gezusters. Onderweg waren er cheerleaders, een DJ, warme chocomel en vele (veelal verbaasde) toeschouwers.

Elske Dijkstra en Johan Meijer van Golazo Noord Nederland overhandigden voorafgaand aan de start een cheque met een voorlopig bedrag van € 915,- aan Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank. Dit bedrag hebben deelnemers bij hun inschrijving gedoneerd. En ook de Rabobank Stad en Midden Groningen hebben in totaal een bedrag gedoneerd van € 725,- De opbrengst van de collecte is hierbij overigens nog niet meegerekend. Van het gedoneerde geld gaat de Voedselbank o.a. groente uit blik, shampoo, wasmiddel en tandenborstels aanschaffen. Naast de gelddonaties zijn er veel boodschappen en kerstcadeaus afgeleverd op de Grote Markt, die de Voedselbank tijdens de kerstdagen aan haar cliënten kan uitdelen.