De anti-katerbox, gewoon omdat het kan

AntikaterGRONINGEN – Binnenkort opent er een splinternieuwe winkel aan de J.C. Kapteynlaan in Groningen. The Foodspot, heet het. Niet alleen verkoopt ondernemer Rob Meursinge daar gezonde maaltijden, hij heeft ook een ander initiatief op de markt gebracht. De anti-katerbox. Dat kan haast niet mis gaan in een studentenstad als Groningen.

De eerste anti-katerboxen worden verkocht bij het Oud & Nieuwfeest in Paradigm. Voor drie muntjes kunnen de feestgangers een anti-katerbox mee naar huis nemen, zodat ze de volgende ochtend niet naar de winkel hoeven om ontbijt te halen. Wat er in zit? Soep, een croissant, een eitje, gemberthee, fruit en een smoothie. “Gember reinigt je lever”, legt Meursinge uit. “En verder hebben alle producten hun eigen functie, qua vitamines en dergelijke.”