“Een reis door het Groninger Hoogeland”

DEF affiche Sporen wonderboomGRONINGEN – Jeugdtheaterschool Wonderboom bestaat 15 jaar en speciaal voor deze gelegenheid voeren de jongeren van Wonderboom in de maanden januari en februari op verschillende plaatsen in de provincie Groningen de jubileumvoorstelling ‘Sporen’ op. Het gaat over een treinreis door het Groninger Hoogeland waarin de reizigers geconfronteerd worden met – het loslaten van – herinneringen. Zaterdag 9 januari om 20:00 uur gaat het stuk in première in de Blauwe Schuit in Winsum.

“Het stuk heet ‘Sporen, ik ga weg en ik kom nooit meer terug’ en is geschreven door Hannah de Vries”,  vertelt regisseuse Yvonne van Ginneken. “Het gaat over een groep passagiers die denkt een gewone treinreis door het Groninger Hoogeland te gaan maken, maar eenmaal onderweg worden de passagiers overvallen door conducteur Henry en zijn assistent George, zij zijn van Cortex reizen en de passagiers mogen de trein pas verlaten als ze hebben bepaald welke herinnering ze willen opslaan en welke herinnering ze willen wissen. Anna, een meisje dat is weggelopen van huis vanwege de vele ruzies, grijpt haar kans: ze gaat weg en ze komt nooit meer terug. Maar dan dient de vraag zich aan: wie of wat ben je eigenlijk zonder herinneringen? “

Deze voorstelling is gemaakt ter ere van het derde lustrum van Jeugdtheaterschool Wonderboom. Al sinds de eeuwwisseling laat Wonderbom kinderen en jongeren in Noord-Groningen ontdekken hoe leuk, leerzaam en bijzonder toneel is. De jubileumvoorstelling wordt in januari en februari op verschillende plaatsen in de provincie uitgevoerd en wordt gespeeld door 24 jongeren tussen de 14 en 18 jaar die vaak vanaf de basisschool al bij Wonderboom theater spelen.

De voorstelling is multidisciplinair met live muziek, film en dans en is geschikt voor alle leeftijden. De première is op zaterdagavond 9 januari  om 20:00 uur in de Blauwe Schuit aan de Warfstraat 1 in Winsum. De overige voorstellingen zijn op: zondag 10 januari om 15:00 uur in de Blauwe Schuit in Winsum, zaterdag 23 januari om 20:00 uur en zondag 24 januari om 15:00 uur in Borg Verhildersum in Leens en zaterdag 6 februari om 20:00 uur en zondag 7 februari om 15:00 in ’t Schienvat in Kantens.

Kaarten kosten € 8,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Reserveren kan via info@wonderboom.nl