Jongeren aangehouden voor poging woninginbraak en poging beroving

MarsstraatGRONINGEN РDe politie heeft dinsdagavond drie jonge mannen aangehouden op verdenking van poging woninginbraak en poging beroving. Het gaat om 17-jarige jongen uit Winsum, een 19-jarige man uit Groningen en een 20-jarige man uit Groningen.

Een getuige alarmeerde de politie nadat een drietal zich verdacht maakte bij een woning aan de Marsstraat. Agenten troffen op basis van het signalement de verdachten op de Plutolaan aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd duidelijk dat het drietal even voor de aanhouding ook een jongen wilde beroven onder bedreiging van een vuurwapen. Op de Plutolaan werden inbrekerswerktuig en het vuurwapen aangetroffen. Deze goederen zijn door de politie in beslag genomen. De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Weet u meer over de poging woninginbraak aan de Marsstraat of heeft u iets gezien van de poging beroving aan de Plutolaan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u andere informatie heeft die bijdrage kan leveren in het onderzoek dan hoort de politie dat graag. U kunt uw tips ook anoniem doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.