Het staat vast: Henk Veldmate vertrekt naar Ajax


FC GroningenGRONINGEN – Na speculaties en verhalen van bronnen is het nu zeker: FC Groningen hoofdscout Henk Veldmate vertrekt per 1 februari naar Ajax. Dat maakte FC Groningen vanmiddag bekend. Hij gaat in Amsterdam dezelfde functie bekleden. 

Henk Veldmate zegt FC Groningen met een goed gevoel te verlaten. “Ik heb heel veel aan de club te danken. Ik ben zeer blij dat FC Groningen mij in al mijn jaren bij de club de ruimte, de mogelijkheden en het vertrouwen heeft gegeven om mijn job op een goede en plezierige manier te kunnen uitvoeren. Ik kijk dan ook louter met goede gevoelens terug op mijn lange periode bij de club. Niettemin kon ik deze kans bij Ajax in deze fase van mijn carrière niet laten lopen. Ik zie het als een enorme uitdaging om in de absolute top van het Nederlandse voetbal aan de slag te gaan en die mogelijkheid wenste ik met beide handen aan te grijpen. Ik bedank alles en iedereen bij en rondom FC Groningen voor de fantastische samenwerking en de prachtige jaren.”

Veldmate heeft een aantal topspelers, zoals Suarez en Matavz, weten aan te trekken. Ajax wil Veldmate gebruiken om een einde te maken aan een serie miskopen. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat hij het vertrekt van Veldmate betreurt, maar hem de overgang naar Ajax van harte gunt.