Workshop portretschilderen in de kerk van Leegkerk

BLG Leegkerk exterieurGRONINGEN – In de kerk van Leegkerk is woensdagmiddag 17 februari een workshop portretschilderen, van 14:00 tot 16:00 uur. Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van Gekleurd Grijs, een actiemaand die wordt georganiseerd om senioren kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Deelnemers maken deze middag in de kerk van Leegkerk eerst kennis met expressieve en kleurrijke portretten gemaakt door de schilders van De Ploeg. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag door het tekenen van een portret met houtskool, daarna kan er worden geschilderd met eigen gemengde kleuren. De workshop wordt begeleid door een professionele kunstenaar.

Gekleurd Grijs
Gekleurd Grijs is een initiatief van K&C Drenthe en vond twee jaar geleden voor het eerst plaats. Doel is senioren kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarvoor is een actiemaand georganiseerd waarin speciaal voor ouderen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Culturele en kunstzinnige organisaties en kunstenaars organiseren de gehele maand rondleidingen, voorstellingen, workshops en exposities. Gekleurd Grijs is voor alle senioren in Drenthe en Groningen en voor senioren die er op bezoek zijn. De docenten zijn allemaal op professionals op hun gebied.

Kosten deelname: € 12,50. Meer informatie en reserveren: info@duendecommunicatie.nl of 06 509 06 129.

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen