Museumconcert in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

TreinGRONINGEN- Komende zondag, 31 januari, organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum weer een museumconcert. Jan Bresters geeft acte de présence.

Bresters, wiens werk door de Popronde wordt omschreven als ‘enerzijds upbeat en helder, anderzijds slepend en schemerig’, laat onder andere nummers van The Velvet Underground, Spinvis en de band Johan horen. Het belooft een verfrissende ochtend te worden in het NNTTM Museumcafé. Aanvang 11.00 uur. Op vertoon van een toegangskaart voor het museum is het museumconcert gratis.

Tevens kan er tot en met 28 februari tijdens de openingsuren van het museum een mini-expositie van Anne Mensinga bekeken worden. Anne (1984) studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en schildert vooral alledaagse dingen: een theepot, een stoel, een interieur. Elk schilderij vertelt een verhaal, met af en toe een grappige nuance.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.