Molens De Stormvogel, De Hoop en De Leeuw aan Het Groninger Landschap overgedragen

MolenGRONINGEN – Afgelopen maandag zijn molens De Stormvogel in Loppersum, De Hoop in Middelstum en De Leeuw in Zeerijp door de gemeente Loppersum en Stichting de Groninger Poldermolens aan Stichting Het Groninger Landschap overgedragen. Voor een symbolisch bedrag van drie euro zijn de molens nu in het beheer van Het Groninger Landschap gekomen.

Het onderhoud aan de korenmolens is nu ook voor de toekomst geregeld. Mede dankzij de gemeente Loppersum die het vertrouwen in Het Groninger Landschap heeft uitgesproken en een eenmalige financiële bijdrage doet voor het toekomstig onderhoud van de molens.   

De overdrachtsakte werd ondertekend op de stelling van molen De Stormvogel door de heren Harm Ruben en/of Johannes Lindenbergh van de Groninger Poldermolens, burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum en Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap.