Veel enthousiaste deelnemers aan workshops Grunneger Laidjesfestival

20160125 Veel enthousiaste deelnemers aan workshops Grunneger LaidjesfestivalBELLINGWEDDE/VLAGTWEDDE – Maar liefst 280 leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van tien basisscholen in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde doen tijdens de Grunneger Weke mee aan het Grunneger Laidjesfestival. Ter voorbereiding op dit liedjesfestival worden deze week op de deelnemende basisscholen workshops gegeven door zangers/liedjesmakers Alex Vissering en Olaf Vos. Wethouder Giny Luth bezocht vanmorgen een workshop op basisschool Op d’Esch in Sellingen, waar leerlingen enthousiast aan het zingen waren in de Groninger taal.

Het Grunneger Laidjesfestival is bedacht en uitgewerkt door onderwijzer en muzikant Jean Paul Mensing. Op vrijdag 18 maart geven alle leerlingen een uitvoering van Groningstalige liedjes, zowel populaire popliedjes als liedjes van bekende Groningers. Met het Grunneger Laidjesfestival hopen de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken. Bovendien is muziek erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Van 12 t/m 19 maart 2016 vindt in Westerwolde een Grunneger Weke plaats. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde.