Wethouder leest voor op basisschool in Bellingwedde tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorleesontbijt 2016BELLINGWEDDE- Op woensdag 27 januari zijn de leerlingen van obs De Wiekslag de Nationale Voorleesdagen 2016 gestart met een heerlijk ontbijtje, verzorgd door de ouderraad, en het voorlezen in alle groepen. In de beide groepen 1-2 werd voorgelezen door wethouder Bart Huizing van de gemeente Bellingwedde. In groep 3 tot en met 8 las onder andere de voorleeskampioen van de school voor. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Voorlezen prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel, maar is bovendien vooral erg leuk. Elk jaar wordt er een prentenboek verkozen tot prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat “We hebben er een geitje bij!”, geschreven door Marjet Huiberts. De leerlingen hebben genoten van het ontbijt en het voorgelezen verhaal. De leerlingen zullen in de periode van de voorleesdagen veelvuldig voorgelezen worden.