Gemeente Veendam organiseert fittest voor senioren in wijk Sorghvliet

VEENDAM- Op woensdag 3 februari 2016 organiseert de gemeente Veendam een fittest voor senioren in de wijk Sorghvliet. De test is voor mensen van 64 tot en met 75 jaar en vindt plaats in wijkcentrum Dukdalf. Mensen die voor de fittest in aanmerking komen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Inmiddels zijn er al ruim 100 mensen die zich hebben aangemeld voor deze fittest.

Fittest
Tijdens de fittest worden diverse vaardigheden getest. Zo is er een coördinatietest, reactietest, lenigheidstesten, spierkrachttesten en natuurlijk ook een kleine conditietest. Na afloop krijgen deelnemers een gesprek met een adviseur. Deze bespreekt de testresultaten en vertelt meer over het project ‘Gezond en fit ouder worden’ en alle beweegmogelijkheden voor senioren in de gemeente. Het project ‘Gezond en fit ouder worden’ kan in de maanden na de fittest gevolgd worden.