Raadslid Wolthuis opent meldpunt voor mensen die wachten op huishoudelijke hulp

Gemeentehuis GroningenGRONINGEN- Raadslid Woldhuis (Stadspartij) opent meldpunt voor mensen die tevergeefs wachten op huishoudelijke hulp.

Ondanks waarschuwingen en verschillende signalen vooraf is de gemeente Groningen er niet in geslaagd te voorkomen dat zo’n 150 mensen verstoken bleven van hun huishoudelijke hulp. Dat er gekeken moet worden naar de oorzaken van dit falen is duidelijk maar voorop staat dat deze mensen zo snel mogelijk geholpen moeten worden. Raadslid Marjet Woldhuis trekt zich hun lot aan.

Woldhuis: ‘Zowel de verantwoordelijke wethouder als de uitvoerende diensten lijken zich niet voldoende te realiseren wat het betekent voor mensen als hun hulp zomaar niet komt opdagen. Als deze mensen vervolgens gaan bellen worden ze soms van het kastje naar de muur gestuurd. Iedereen schuift de verantwoordelijkheid op een ander. Daar zijn deze mensen niet mee geholpen’.

Woldhuis heeft er geen enkele moeite mee dat mensen haar benaderen met hun problemen, integendeel. ‘Ik ben niet voor niets volksvertegenwoordiger en daarom kan iedereen bij mij aan de bel trekken als het mis gaat. Een aantal mensen hebben dat al gedaan en ik vermoed en vrees dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Doordat ik heb gewerkt als wijkverpleegkundige in Groningen en door mijn raadslidmaatschap beschik ik wellicht over een netwerk die andere mensen niet hebben om snel geholpen te worden. Als iemand slechte ervaringen heeft, laat diegene dan vooral contact met mij opnemen. Ik zal doen wat in mijn macht ligt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Stuur een mail naar: marjetwoldhuis@raad.groningen.nl

Wie zelf moeite heeft met mailen kan het aan een ander vragen’, aldus Woldhuis.Woldhuis hoopt hiermee te bereiken dat mensen snel geholpen worden. Dat er daarna gekeken moet worden hoe dit soort problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen is duidelijk en dat de wethouder nog het één en ander heeft te uit te leggen is al evenzo duidelijk, maar eerst de problemen oplossen.