Spetterende uitvoering ‘Der Zigeunerbaron’ in Stadskanaal door unieke samenwerking

STADSKANAAL – Een uniek samenwerkingsproject. Twee verenigingen, een 18-koppig orkest werkend aan dezelfde operette. Onmogelijk? Dat niet, maar spannend was de productie zeker. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan het opzetten van ‘Der Zigeunerbaron’.

De Operette-verenigingen Pro Burletta en Muziektheater de Kanaalstreek zijn trots op het feit dat het gelukt is de prachtige operette als samenwerkingsproject op poten te zetten.

Werk van Strauss

Johann Strauss heeft de operette gecomponeerd op de roman van Móric Jokay genaamd Saffi. Het werk aan Der Zigeunerbaron verliep echter niet helemaal zonder problemen, maar als Johann Strauss op 24 oktober 1885 in het Theater an der Wien voor een enthousiast publiek de wereldpremière kan dirigeren, beleeft hij het grootste succes uit zijn carrière.

Succesvol

Met 87 opvoeringen “en suite” was Der Zigeunerbaron zelfs succesvoller dan Die Fledermaus. Tijdens het leven van de componist werd dit werk al in meer dan 140 theaters uitgevoerd. Het verhaal, een liefdesgeschiedenis, speelt zich af in Hongarije en Wenen in de 18de eeuw, waarbij een verborgen schat op een vervallen landgoed de rode draad is.

Operette vereniging Pro Burletta en Muziektheater de Kanaalstreek maken er een spetterende uitvoering van met prachtige kostuums, decors, zang, dans en een aantal geroutineerde solisten. Kortom een lust voor oog en oor, waarbij de operetteliefhebber kan genieten van de vele bekende melodieën als ‘Ja, das Schreiben und das Lesen’, ‘Als flotter Geist’, ‘Wer uns getraut’.

flyer-theater

De voorstellingen vinden plaats in het Theater Geert Teis in Stadskanaal op zaterdag 5 maart. Aanvang 20:00 uur, entree € 20,-. Kaartverkoop: www.theatergeertteis.nl of via tel.: 0599-631777.