Stichting Cheerleading Groningen begint het jaar voortvarend

WINSCHOTEN – Voor Stichting Cheerleading Groningen uit Winschoten is het jaar goed begonnen. Afgelopen zondag werden in Zwolle twee eerste prijzen veroverd. Dit naast de twee tweede prijzen en een derde prijs.

Op zondag 7 februari vertrokken vier teams en 2 stunt teams van Stichting Cheerleading Groningen naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle. In totaal kwamen daar 34 teams van 10 verenigingen uit heel Nederland op de mat om hun kunsten te laten zien. De meegereisde familieleden en vrienden op de tribune keken hun ogen uit.

Namens Stichting Cheerleading Groningen mocht Cheer Extreme Junior 2 als eerste de mat betreden. Daarna was het de beurt aan de beide stunt teams: Cheer Extreme stuntgroup 1 en Cheer Extreme stuntgroup 2.

Ook de jongste meisjes en jongen van Stichting Cheerleading Groningen mochten hun kunsten laten zien. Voor sommige meisjes en voor onze jongen was het de allereerste wedstrijd en dat was natuurlijk wel heel spannend. Maar deze Cheer Extreme Peewee’s en Cheer Extreme Kids lieten een mooie routine zien.

Vervolgens kwam het tweede juniorenteam Cheer Extreme Junior 1 achter de schermen vandaan. Dit team bestaat uit meiden tussen de 12 en 16 jaar oud. Cheer Extreme Junior 1 mag zich al een aantal jaren Nederlands Kampioen noemen in Level 3, dit jaar komen zij voor het eerst uit in Level 5. Tijdens de wedstrijd in Zwolle lieten ze nogmaals zien waarom zij al een aantal jaren Nederlands Kampioen zijn.

Na het laatste optreden was het wachten op de prijsuitreiking. Zouden de inspanningen beloond worden met een prijs?

Cheer Extreme Junior 2         1e plaats
Cheer Extreme Junior 1         1e plaats
Cheer Extreme Stuntgroup 2 2e plaats
Cheer Extreme Stuntgroup 1 3e plaats
Cheer Extreme Kids              2e plaats
Cheer Extreme Peewee’s      5e plaats

Naast een aantal punten krijgen alle teams van de jury ook tips om op de volgende wedstrijd nog beter te presteren. Met die kennis in de hand gaan alle teams er nu hard aan werken om tijdens de volgende voorronde, op 3 april, nog spectaculairdere routines neer te zetten.

Cheer Extreme junioren 1 en 2

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende teamsport?

Wij trainen elke zondag van 11.00 tot 13.00 ( junioren) in de Parkhal aan de Bovenburen in Winschoten en elke woensdagmiddag van 17.00 -18.00 (mini’s en peewee’s) bij Dansplezier aan de Venne in Winschoten. Of kijk op onze Facebook pagina : Stichting Cheerleading Groningen.