Groninger Museum toont grootste Rodin-expositie ooit in Nederland

GRONINGEN – Na een succesvolle start met David Bowie is en Joris Laarman Lab vervolgt het Groninger Museum haar programmering in 2016 met veelbelovende exposities, met als hoogtepunt in het najaar een over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin.

Met ruim 120 beelden en 20 werken op papier is dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. Komend voorjaar zal in samenwerking met Museum de Fundatie in Zwolle de dubbeltentoonstelling Wilden en Nieuwe Wilden openen, gewijd aan het 20ste-eeuwse expressionisme en neo-expressionisme in Duitsland.

Rodin – Genius at Work: 19 november 2016 t/m 30 april 2017

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als ‘De Denker’ en ‘Balzac’, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals ‘De Kus’. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

Lopende tentoonstellingen

De tentoonstelling over David Bowie is verlengd tot en met zondag 10 april 2016. David Bowie is toont een overzicht van meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie: handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar.

De expositie Joris Laarman Lab over ontwerper, uitvinder en kunstenaar Joris Laarman, is nog tot en met 10 april 2016 te bezoeken.

De geveldecoraties van de Groninger keramist Anno Smith zijn nog tot en met 5 juni 2016 te bezichtigen.

De tentoonstelling Breekbaar Goed. Een eerbetoon aan Minke A. de Visser (1898 – 1966) is verlengd tot 11 december 2016.