Persoonlijke groei studenten Noorderpoort resulteert in diploma

VEENDAM – Vorige week zijn zeventien studenten van de Synergon-groep van Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam geslaagd voor de Entree-opleiding Logistiek. Deze groep mensen hadden allen nog geen diploma in de wacht kunnen slepen door de meest uiteenlopende reden.

Mede dankzij toepassing van de methodiek Kahoot! en betrokken docenten die hen bleef motiveren, hebben deze studenten toch hun eerste Entree-diploma in de wacht kunnen slepen.

Voor iedereen een kans op de arbeidsmarkt

Synergon biedt mensen, die moeilijk aan een baan komen, de mogelijkheid om binnen een zo normaal mogelijke werkomgeving aan de slag te komen. De zeventien studenten, afkomstig van Synergon, hebben het traject van hun Entree-opleiding als zeer inspannend en uitdagend ervaren. Dankzij docenten van Noorderpoort en Synergon, die hen doorlopend zijn blijven stimuleren en hen hebben aangemoedigd om hun doel te bereiken, hebben de studenten veel zelfvertrouwen gekregen. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ze allemaal hun diploma hebben mogen ontvangen.

‘Het is fijn om te zien dat de mensen zo zijn gegroeid en dat je kan zien dat een diploma heel veel voor hen betekent,’ vertelt een trotse dhr. De Wit, plaatsvervangend algemeen directeur van Synergon. Zes studenten hebben de smaak van het studeren te pakken en gaan verder studeren voor een diploma op niveau 2. ‘Persoonlijke groei is het mooiste wat je een mens kun meegeven in zijn of haar leven,’ zo besluit De Wit.