Workshop portretschilderen in de kerk van Leegkerk

LEEGKERK – In de kerk van Leegkerk is woensdagmiddag 17 februari een workshop portretschilderen. Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van Gekleurd Grijs, een actiemaand die wordt georganiseerd om senioren kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Deelnemers maken deze middag in de kerk van Leegkerk eerst kennis met expressieve en kleurrijke portretten gemaakt door de schilders van De Ploeg. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag door het tekenen van een portret met houtskool, daarna kan er worden geschilderd met eigen gemengde kleuren. De workshop wordt begeleid door een professionele kunstenaar.

Gekleurd Grijs

Gekleurd Grijs is een initiatief van K&C Drenthe en vond twee jaar geleden voor het eerst plaats. Doel is senioren kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarvoor is een actiemaand georganiseerd waarin speciaal voor ouderen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Culturele en kunstzinnige organisaties en kunstenaars organiseren de gehele maand rondleidingen, voorstellingen, workshops en exposities. Gekleurd Grijs is voor alle senioren in Drenthe en Groningen en voor senioren die er op bezoek zijn. De docenten zijn allemaal op professionals op hun gebied.

De kerk van Leegkerk

De middeleeuwse kerk van Leegkerk staat op een schilderachtige plek. Vlakbij de stad, met uitzicht op het typisch Groningse cultuurlandschap. Een landschap dat vroeger veel inspiratie bood aan de kunstenaars van De Ploeg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk worden regelmatig concerten, lezingen en workshops gegeven.

Deelname en adres

Kosten deelname: € 12,50
Meer informatie en reserveren: info@duendecommunicatie.nl of 06 509 06 129
Woensdag 17 februari 2016
14.00 uur – 16.00 uur

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen