‘Wat wordt de nieuwe naam voor de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren?’

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Vanaf 1 januari 2018 gaan de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samen in één gemeente. Dit als gevolg van de gemeentelijke herindeling die in Groningen plaats gaat vinden.

De inwoners van de gemeenten mochten suggesties doen over de naam van de nieuw te vormen gemeente. Uit 410 suggesties koos de Adviescommissie Naamgeving de drie meest toepasselijke namen. Daar kan deze week, tot en met 14 februari op gestemd worden.

Keuzemogelijkheden

De drie keuzemogelijkheden zijn ‘De Hogewolden’, ‘Midden-Groningen’ en ‘Woldmeren’. De commissie koos deze namen als zijnde het meest toepasselijk op het gebied waar de nieuwe gemeente zich bevind.

Stemmen kan tot en met 14 februari via deze link. Op 15 maart wordt bekend gemaakt welke naam de nieuwe gemeente krijgt.