DoeZoo in race voor ‘Meest Maatschappelijke uitje’

LEENS – DoeZoo in Leens is door de ANWB genomineerd voor ‘meest maatschappelijke uitje’ van Nederland. Met 17 andere initiatieven strijden ze om de prijs. Het publiek kan stemmen. DoeZoo is geselecteerd omdat het als uitje maatschappelijk relevant is, DoeZoo bevordert een positieve bijdrage aan de samenleving en faciliteert geluksmomenten.

Trots op de nominatie

Doezoo wil bezoekers op bijzondere wijze bewustmaken van de natuur en het milieu. Respect voor natuur, dier en mens staat centraal. Iedereen moet de natuur kunnen ontdekken. Oók kinderen en volwassenen met een beperking. Daarom spelen alle zintuigen een rol in het park: horen, voelen, ruiken, zien en proeven.

DoeZoo is een belangrijke ontmoetingsplaats voor het dorp en de regio. Daarnaast is het een veelbezocht uitje voor instellingen, scholen, families, bedrijven en verenigingen. Binnen DoeZoo wordt gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke producten.

Ton van der Made, parkmanager: ‘We zijn heel trots op deze nominatie. Vorig jaar waren we al het leukste uitje van de Provincie Groningen. Maar op deze nominatie zijn we misschien nog wel meer trots. We zijn genomineerd omdat iedereen welkom is en mee kan doen bij DoeZoo. Kinderen en volwassenen met een beperking kunnen ook goed bij DoeZoo terecht. Daarnaast bieden we professionele dagbesteding aan voor mensen met een beperking in een veilige en positieve omgeving. Onze visie wordt nu ook breder gewaardeerd, en dat is fijn om te merken.’

Leukste uitje van Nederland

Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijzen voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en ‘Leukste provinciale uitje’ kent ANWB sinds 2015 ook een prijs toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje’. Met de verkiezing van het ‘Meest maatschappelijke uitje’ geeft ANWB een positieve stimulans aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Het betreft uitjes die het voor mensen met een beperking wél mogelijk maken deel te nemen en memorabele momenten te beleven. Zowel bij het bezoeken van een uitje als wel als medewerker of vrijwilliger.

Stemmen

Het publiek kan stemmen tot donderdag 11 februari via deze link.

Deze stemmen leiden tot een shortlist van 7 initiatieven die vervolgens door een vakjury worden beoordeeld op een aantal criteria, namelijk welk uitje maatschappelijk relevant is, die ook een positieve bijdrage aan de samenleving bevordert en geluksmomenten faciliteert. Op 15 maart aanstaande maakt de ANWB de 3 uitjes bekend die zij vanuit de ANWB gaan ondersteunen.

Over DoeZoo

DoeZoo is een kleinschalig dieren- en natuurpark. De zintuigen spelen een centrale rol. Dieren, bloemen en planten kan je hier bekijken, én horen, voelen, ruiken of proeven. DoeZoo staat bekend om zijn insecten. Maar er zijn ook neusberen, eekhoorns, uilen, aapjes, planten en er is bijvoorbeeld een kinderboerderij. DoeZoo biedt tevens professionele dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking (al of niet in combinatie met een fysieke beperking).