Workshop geluidstechniek voor beginners in De Klinker te Winschoten

WINSCHOTEN – Op zaterdag 20 februari 2016 wordt er een extra workshop geluidstechniek gegeven in Kunstencentrum De Klinker in Winschoten. Voor de eerste cursus in januari was zoveel belangstelling, dat er besloten is een extra dag te plannen.

De workshop is zeer geschikt voor muzikanten, (aankomende) geluidstechnici van scholen, koren, kerken en theatergroepen; kortom voor iedereen die wil leren werken met een professionele geluidsinstallatie.

De deelnemers gaan onder leiding van de docent samen de apparatuur opbouwen en aansluiten. Daarnaast wordt er geoefend met het mixen van muziek en wordt er uitleg gegeven over microfoons, het oplossen van rondzingen en storingen, het werken met effecten en nog veel meer. Ook krijgen de deelnemers een cursusboekje mee, om alle informatie thuis nog eens rustig te kunnen nalezen.

De cursus wordt verzorgd door technicus Arnoud van der Laan, van het Muntendammer geluidsbedrijf AE audio productions. Hij geeft regelmatig workshops geluidstechniek voor culturele verenigingen en scholen en is ook gastdocent aan het conservatorium in Haarlem. ‘Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel de deelnemers de nieuwe technieken oppikken’ zegt van der Laan. ‘Je hoeft overigens geen lid te zijn van de muziekschool of het Kunstencentrum om mee te kunnen doen. Ook is er geen technische achtergrondkennis nodig; deze workshop is speciaal ontwikkeld voor beginners.’ De workshops geluidstechniek zijn populair volgens Hans Elbersen van het Kunstencentrum. Voor deze (voorlopig laatste) cursus geluidstechniek zijn nog maar een paar plekken vrij.

Aanmelden voor de workshop kan op de website.

 

Foto: Google Streetview