“Geen mensensmokkelaars aangetroffen bij grenscontroles Bad Nieuweschans”

BAD NIEUWESCHANS – Vrijdagmiddag hield de marechaussee een grootschalige grenscontrole op de A7 bij Bad Nieuweschans. Daarbij werden dit keer geen mensensmokkelaars aangetroffen.

Sinds vorig jaar zijn de grenscontroles geïntensiveerd om de toestroom van illegale migranten tegen te gaan. Er zijn regelmatig controles bij de grens waarbij de marechaussee, behalve op vluchtelingen, ook op andere illegale activiteiten controleert. Sinds de verscherpte controles is het aantal aanhoudingen per maand met 33 procent toegenomen.

Bij eerdere controles werden wel mensensmokkelaars aangetroffen die vluchtelingen over de Nederlandse grens probeerden te krijgen. Vijftien procent van de onderschepte vluchtelingen bleek de Syrische nationaliteit te hebben. De marechaussee zegt dan ook door te gaan met de grenscontroles.