Koploper GRC verliest dure punten in stadsderby tegen GVAV

GRONINGEN – GRC, koploper in de zondag tweede klasse L, heeft afgelopen zondag dure punten verloren tegen stadsgenoot GVAV in de strijd om het kampioenschap.

Waar GRC de eerste ontmoeting dit seizoen wel om wist te zetten in winst (1-0), daar was GVAV dit keer niet van plan de punten aan GRC te laten. Tegen de verhouding in kwam GRC nog wel op voorsprong door Erwin Alt, die even later wederom het net wist te vinden en de stand naar 0-2 bracht.

Na rust leek GVAV vastbesloten de kansen wel te verzilveren. Een slordig GRC gaf de thuisclub daar ook alle kansen toe, waardoor de ploeg van Jacob Bosman gemakkelijk terugkwam en uitliep naar 5-2. GRC wist nog eenmaal iets terug te doen om de stand wat draaglijker te maken. Bij 5-3 bleef het.

Noordster profiteert niet

Doordat ook de nummer 2, Noordster, punten liet liggen bij laagvlieger Helpman blijft GRC aan kop. Hetzij op doelsaldo, beide ploegen hebben 33 punten verzameld uit 15 wedstrijden. Volgende week staan beide topploegen tegen elkaar op het Sportpark ‘Corpus Den Hoorn’.